Частичното бедствено положение в община Опан остава

09:19, 05 юни 19 25 1155 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Частичното бедствено положение в община Опан остава, но не заради опасност за населението, а заради предстоящите възстановителни дейности в засегнатите от интензивните валежи населени места. Това каза за Радио „Фокус“ областният управител на Стара Загора Гергана Микова.

 

Обявиха частично бедствено положение в пет села в Старозагорско

Тя посочи, че най-засегнати са селата Опан, Бяло поле, Васил Левски, Тракия и Бял извор, където има нарушена инфраструктура и наводнени сгради в приземни етажи.

„В малките населени места процесът на възстановяване е малко по-бавен заради наличните средства и техника, с които разполага Общината.

Към настоящия момент обстановката се нормализира, спокойно е, незначителни количества валежи са паднали тази нощ. Водните басейни са под наблюдение. Имаме сравнително много водни обекти, които се наблюдават, близо 208, от тях контролираните са 70.

На този етап няма такива, които да представляват опасност за населението“, обясни Гергана Микова. Тя подчерта, че ако се окаже, че Общината не може да се справи с наличните средства, ще се търси финансова подкрепа от фонда за бедствия и аварии.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама