Jaguar Land Rover и BMW ще си партнират в разработването на електромобили

19:00, 06 юни 19 25 1303 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Jaguar Land Rover и BMW Group официално потвърдиха, че съюзяват усилията си в разработването на следващо поколение EDUs (Electric Driving Units) - електрически задвижващи автомобили. Това партньорство ще развие допълнително технологиите за електрифициране на колите, което е част от прехода на автомобилната индустрия към автономни, свързани, електрически и споделени автомобили (ACES), предаде "24 часа".

Jaguar Land Rover направи исторически успех с представянето на първите по рода си иновативни технологии в първия в света премиум електрически SUV – Jaguar I-PACE, който в последствие стана Световен и Европейски автомобил за 2019 г. BMW, от друга страна, ще допринесат с богатия си опит в разработването и производството на няколко поколения електрически автомобили с логото i3, който излезе на пазара през 2013 г.

Ник Роджърс, главен инженер на Jaguar Land Rover, отбеляза: „Преходът към ACES представлява най-голямата технологична промяна в автомобилната индустрия за едно поколение. Темпото на промяна и интересът на потребителите към електрифицираните превозни средства набира истинска популярност и е важно цялата индустрия да работи заедно, за да подобрим технологиите, необходими за постигането на това вълнуващо бъдеще. Доказали сме, че можем да изградим емблематични електрически автомобили, но сега трябва да разширим мрежата от технологии, за да подкрепим следващото поколение продукти на Jaguar и Land Rover. От дискусиите ни с BMW Group стана ясно, че имаме препокриващи се изисквания за EDUs, което създава взаимно изгодно сътрудничество."

Екип от експерти на Jaguar Land Rover и BMW Group ще разработват електрическите системи рамо до рамо, за да запазят уникалния дух на марките и да предоставят специфичните характеристики за съответната гама продукти. Електрическите автомобили ще се произвеждат от всеки партньор в собствените им заводи. За Jaguar Land Rover това ще бъде в Wolverhampton Engine Manufacturing Center (EMC), който беше потвърден за дом на глобалното производство на електрически задвижвани автомобили през януари тази година. Заводът, в който работят 1600 души, е център на производството на задвижващи системи и предлага пълна гъвкавост между чистите бензинови и дизелови двигатели на Ingenium и електрическите мотори. EMC ще бъде допълнен от наскоро обявения център за сглобяване на батерии в Hams Hall, близо до Бирмингам, който доставя електрически задвижващи системи до световните автомобилни заводи на Jaguar Land Rover.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама