Шакира застана пред съда за укрити данъци

14:20, 06 юни 19 / Любопитно 25 1249 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Колумбийската певица Шакира застана пред каталунски съд, за да даде показания по възможно укриване на данъци, предава БТА. Световноизвестната изпълнителка се яви в съда на Есплугес де Лобрегат в автономната област Каталуния.

Шакира е заподозряна в шест престъпления, свързани с неплащане на подоходен и имуществен данък за периода 2012-2014 година. Според фиска дължимите суми от изпълнителката възлизат на 14,5 милиона евро.

Прокуратурата обвинява Шакира, че в периода 2011-2014 г. не е плащала данъците си в Испания, където е живяла. Тя е отговорна обаче само за периода 2012-2014, тъй като за задълженията от 2011 г. има давност.

Шакира съжителства официално от 2011 г. с футболиста на "Барселона" Жерар Пике, от когото има две деца. 42-годишната певица се регистрира като данъкоплатец в Испания през 2015 г. Преди това нейната данъчна регистрация е на Бахамските острови. Миналата година говорител на барселонската прокуратура каза, че "това не съответства на действителността" и подчерта, че партньорът на Шакира и техните деца живеят в района на Барселона.

Адвокатите на Шакира настояват, че по-голямата част от доходите преди 2014 г. произлизат от нейни турнета по света, и че певицата не е живяла в Испания повече от шест месеца годишно - условие, за да плаща данъци в страната.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама