Има шанс да няма сделка между САЩ и България за изтребителите

15:39, 06 юни 19 / Политика 25 1444 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Има шанс да няма сделка между САЩ и България за изтребителите, но той е не повече от 25%. Това каза пред журналисти министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

На въпрос как ще коментира разминаването между това, което американският конгрес е гласувал, и това, което българският парламент е дал като мандат за изтребителите, Каракачанов подчерта, че конгресът е гласувал разрешението, което той дава на американското правителство като таван, предава 'Фокус".

Каракачанов: Отклоняване до около 2 млрд. лева в цената за F-16 е разумно

„Това не е сумата, на която да бъде сключен договорът. Американският конгрес дава максималната сума, на която правителството може да сключи договор с България“, обясни той. Министърът на отбраната даде пример със Словакия, за която конгресът е гласувал 2,8 млрд. долара, а словашкото и американското правителство подписаха договор за 1,8 млрд. долара. Каракачанов допълни, че очаква оферта под началната, получена в края на мината година.

 „Смятам там да се срещнат двете страни“, заяви той. По думите му максималната нормална сума, която България може да си позволи, е 2 млрд. лв.

 „Няма да режем нито от бройката, нито от способностите на самолета“, уточни Каракачанов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама