До 34 градуса в събота, в неделя са възможни градушки

08:00, 08 юни 19 25 944 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В събота ще е предимно слънчево. В следобедните часове отново ще се развие купеста облачност и на места, главно в североизточните райони, ще превали и прегърми. Ще духа слаб северозападен вятър. Максималните температури, в по-голямата част от страната, ще бъдат между 29 и 34 градуса, малко по-ниско по морския бряг, в София около 29 градуса.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, в следобедни часове с развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно по северното крайбрежие ще превали и прегърми. Ще духа бриз. Максималните температури ще са между 26 и 28 градуса. Температурата на морската вода е 21 - 23 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала.

В планините също ще бъде предимно слънчево, но след обяд ще се развива купеста-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа умерен, по най-високите части силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 23 градуса, на 2000 метра 15-16 градуса.

През нощта срещу неделя по-значителни валежи с гръмотевици ще има в Централна България. Ще превали и на места в Източна България.

В неделя и понеделник вятърът ще бъде предимно от север-североизток, слаб, временно до умерен. Отново на много места из цялата страна ще има превалявания, придружени с гръмотевични бури, възможни са и градушки. По-интензивни ще са явленията в неделя, когато на места в Централна България отново ще има значителни количества дъжд. Температурите ще се понижат и максималните, в по-голямата част от страната, ще остават под 30 градуса.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама