Най-богатият политик в Косово е външният министър, с имоти за 125 млн евро

18:00, 07 юни 19 / Свят 25 1385 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Косовският външен министър Беджет Пацоли е най-богатият политик в Косово, чиито имоти зад граница се оценяват на 125 милиона евро, пише македонският в. „Слободен печат“, цитиран от БТА. 

Само частният самолет на Пацоли струва около 10 милиона евро, а хотелът, който притежава, е на стойност 42 милиона евро.

Той има и 8 автомобила общо за 1 милион евро, а на сметки в банки има още около 5 милиона евро.

В имотната си декларация пред Агенцията за борба с корупцията Пацоли е посочил, че има недвижими имоти извън Косово на стойност 125 милиона евро. Само един от задграничните му имоти струва 7 милиона, а една от къщите му - над 17 милиона.

Богатството на Пацоли не свършва до тук. Той притежава и акции за няколко милиона евро в 20 компании, в някои от които е собственик на 100 процента от акциите. Няколко милиона евро спестявания има и в прищински банки. Само в една от тях сметката му е над 4 милиона евро, а в две други - около 600 хиляди евро.

Годишният доход на Пацоли е около 2 милиона евро, които получава от Икономическата банка, компания "Мабатекс холдинг" и като министър в косовското правителство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама