Мая Манолова алармира за измамите при тегленето на бързи кредити

10:40, 08 юни 19 25 1079 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Аз съм адвоката на гражданите няма как да се видя в образа на партиен функционер, заяви по Би Ти Ви омбудсманът Мая Манолова.

Според нея публичните позиции съществуват, за да решават проблемите на хората. По повод общественото обсъждане на новите цени на тока и парното, Мая Манолова посочи, че е било бутафорно. Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) проведе в петък обществено обсъждане с граждани и сдружения за новите цени на тока, които влизат в сила от 1 юли. Очаква се и средно увеличение с 4,5% на парното и топлата вода за цялата страна, а при тока увеличението ще е средно с около 3,5%.

"Решенията предварително са взети. Отсъстваха представители на министерството на енергетиката, депутати, представители на Столичната община, синдикати и работодатели", обясни Манолова. По думите й цените на природния газ на международните пазари са се сринали до дъното, но в същото време цената на парното в България е стигнала своя таван. "За съжаление гражданите няма право да обжалват в съда актовете на КЕВР. Единственият субект, който може да обжалва тези решения са енергийните дружества, но те нямат интерес от това", отбеляза Манолова.

Според омбудсмана сериозни са проблемите при бързите кредити. По думите й една от причините хората да теглят кредити е, че не могат да си платят битовите сметки. "Тези фирми заобикалят закона, не спазват правилата и измислят всевъзможни уловки", коментира Манолова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама