Екатерина Захариева поздрави българите в Кипър за фестивала „Соватчии“

11:10, 09 юни 19 25 1046 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева поздрави сънародниците ни от Кипър по повод 4-тия български фолклорен фестивал „Соватчии”.

„Щастлива съм, че фолклорният фестивал „Соватчии“ ще даде възможност в приятелска и близка страна като Кипър да се чуе за богатата ни история, култура, обичаи и постижения. Силно се надявам тази традиция да продължи и занапред, с участието на български изпълнители от всички краища на острова“, посочва министър Захариева в поздравителен адрес, прочетен от посланика ни в Кипър Любомир Тодоров в началото на форума.

Танцьори и музиканти от всички краища на Кипър се събраха на старото пристанище в град Лимасол за фестивала, който се състоя под егидата на Българското посолство в Кипър по инициатива на сдружение „Българи зад граница“ в Кипър и фолклорна формация „Соватчии“. Фестивалът даде възможност на посетителите да се запознаят с българските народни традиции, обичаи, традиционни ястия и продукти.

Сред участниците бяха певецът Добрин Добрев, танцова формация „Етника“ - Паралимни, танцова школа „Канатица“ - Никозия и Ларнака, българските училища с фолклорни състави, Красимир Панчев от ансамбъл „Загоре“, известният гъдулар Минчо Минчев и домакините на събитието от фолклорна формация „Соватчии“. Гостите на фестивала танцуваха хора на песните на популярния народен изпълнител Здравко Мандаджиев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама