Екатерина Захариева поздрави българите в Кипър за фестивала „Соватчии“

11:10, 09 юни 19 / Общество 25 282 Topnovini
1
2
3
4
5

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева поздрави сънародниците ни от Кипър по повод 4-тия български фолклорен фестивал „Соватчии”.

„Щастлива съм, че фолклорният фестивал „Соватчии“ ще даде възможност в приятелска и близка страна като Кипър да се чуе за богатата ни история, култура, обичаи и постижения. Силно се надявам тази традиция да продължи и занапред, с участието на български изпълнители от всички краища на острова“, посочва министър Захариева в поздравителен адрес, прочетен от посланика ни в Кипър Любомир Тодоров в началото на форума.

Танцьори и музиканти от всички краища на Кипър се събраха на старото пристанище в град Лимасол за фестивала, който се състоя под егидата на Българското посолство в Кипър по инициатива на сдружение „Българи зад граница“ в Кипър и фолклорна формация „Соватчии“. Фестивалът даде възможност на посетителите да се запознаят с българските народни традиции, обичаи, традиционни ястия и продукти.

Сред участниците бяха певецът Добрин Добрев, танцова формация „Етника“ - Паралимни, танцова школа „Канатица“ - Никозия и Ларнака, българските училища с фолклорни състави, Красимир Панчев от ансамбъл „Загоре“, известният гъдулар Минчо Минчев и домакините на събитието от фолклорна формация „Соватчии“. Гостите на фестивала танцуваха хора на песните на популярния народен изпълнител Здравко Мандаджиев.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани