Полицията задържа 49-годишен мъж, влачил куче с колата си

11:45, 10 юни 19 25 1514 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Полицията задържа 49-годишен мъж, влачил куче с колата си. След подаден сигнал на телефон 112 от граждани в Пазарджик е задържан мъж, влачил куче с автомобила си, каза пред  Радио „Фокус“ – Пазарджик говорителят на ОДМВР - Пазарджик Мирослав Стоянов.

По думите му, мъжът се е движил с лек автомобил „Ауди“ по улица „Васил Левски“в града. На теглича на автомобила е било вързано куче и влачено от него. На място е изпратен дежурен екип на полицията, който е установил, че лекият автомобил вече е бил спрян от граждани, на които полицията благодари за съдействието. Установено е, че колата е управлявана от 49-годишен жител на пазарджишкия квартал „Марица“.

Той по незаконен начин и в разрез с нормалното отношение към животните е теглил кучето със синджир, вързан за лекия автомобил. Мъжът е задържан за 24 часа. Уведомен е ветеринарен специалист, който е прегледал животното. То е в лошо състояние и с опасност за живота. Има извършен оглед, а досъдебното производство е под наблюдението на прокуратурата“, коментира Стоянов.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама