Премиерът Бойко Борисов инспектира полагането на железопътния път София – Елин Пелин

10:24, 11 юни 19 / Политика 25 1172 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Премиерът Бойко Борисов инспектира полагането на железопътния път София – Елин Пелин. Във видео във „Фейсбук“ премиерът Бойко Борисов заедно с министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков, вицепремиера Томислав Дончев и министъра на финансите Владислав Горанов проверява извършването на строителните дейности.

Министър Желязков обясни, че пътят е част от т.нар. проект „Тракия“ – Истанбул - София - Белград - Мюнхен. „Видимата част на железопътния път е най-малката цена. Голямата работа е преди полагането на релсите“, подчерта той. По думите му за всяка отсечка са ангажирани около 6-7 хил. души, като заедно с работещите в НКЖИ в момента са около 12 хил. души.

Желязков уточни, че не е спряно движението на влаковете по линията, но в района на строителните дейности те се движат с по-ниска скорост. „Предвидено е влаковете по този път да започнат да се движат със скорост от 160 до 200 км/ч. Това е предвидено за всички нови участъци“, обясни транспортният министър.

С изграждането на този и другите участъци ще се постигне намаляване на времето за пътуване между София и Пловдив до 1 час и 10 минути. Желязков уточни, че през този програмен период е направен ремонт на около 30 гари. Премиерът Бойко Борисов се срещна с работниците на терен, които заявиха, че за свършената работа им се плаща добре и навреме. Те му съобщиха, че няма забавяне в ремонтните дейности. Борисов заяви, че ще инспектира и гарата в Пазарджик.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама