"Джи Пи Груп": Проблемът с "Графа" е в проекта, не в изпълнението

11:40, 11 юни 19 25 997 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

След като вчера в социалните мрежи бяха публикувани любителски снимки как на места новата настилка на току що ремонтираната столична улица "Граф Игнатиев" се е надигнала и кметът Йорданка Фандъкова наложи глоба от 280 000 лв., днес отговор дойде от фирмата-изпълнител на проекта.

Според "Джи Пи Груп" проблемите са заради недостатъци на проекта, а не на изпълнението им.

"Обектът е приет на 18 демекври, така че твърдението, че 10 дни след приключването на ремонта са се появили дефекти не е вярно. Като изпълнител сме част от един процес, който включва проектиране и избор на материал. В качеството си на изпълнител сме длъжни да изпълним зададения ни проект и го направихме", обясни пред bTV Георги Гигов, продуктов мениджър на компанията.

По думите му, след като бъдат направени проверки, ще се види откъде реално идва проблемът.

Даниел Евлогиев от дирекция "Транспортна инфраструктура" към Столична Община пък беше категоричен, че не приема оправданията на строителя относно това, че няма никаква вина за изпълнението.

"На база на това се налага и санкцията, която е в размер на около 280 000 лв. Назначена е проверка на всички проектни решения, които са взети. Ако са допуснати грешки, проектантите ще си понесат пълните последствия, а именно - глоби", изтъкна той.

Глобите за фирмата-изпълнител до момента са около половин милион лева.

Вчера стана ясно и че Министерството на регионалното развитие и благоустройството е глобило София с над 1 милион лева заради нередности в обществената поръчка по ремонта на "Графа".

5% от сумата е финансова корекция наложена и върху договора за ремонта на зоната около катедралния храм "Св. Александър Невски".

Столична община вече обяви, че ще оспорва всички аргументи на министерството в съда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама