Работа за 30 затворници осигурява нов цех в Старозагорско

17:30, 12 юни 19 25 1151 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Нов цех в старозагорско общежитие ще дава работа на 30 лишени свобода, съобщават от Министерството на правосъдието. Това стана ясно на днешното откриване на производствено помещение за изработване на арматурни заготовки.

Цехът е на територията на затворническото общежитие от закрит тип "Черна гора" към затвора в Стара Загора. Предвижда се, след като преминат специално обучение, в него да работят 30 затворници. Работната среда ще бъде оборудвана със съвременна техника и ще отговаря на всички изисквания от охранителна гледна точка.

До момента вложените от държавното предприятие средства в изграждането на производственото помещение са около 47 000 лв., а от страна на фирмата инвеститор - над 1 млн. лв.

Заместник-министърът на правосъдието проф. Николай Проданов изтъкна важността на политиката за подобряване на възможностите за трудова ангажираност на лишените от свобода чрез привличане на повече потенциални работодатели и подобряване на условията за производствени дейности на територията на затворите.

По данни на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" към началото на юни 2019 г. общият брой на работещите затворници е 2977. 

Предвижда се в скоро време в затворническото общежитие "Черна гора" да приключи изграждането на санирани възли във всяка килия, както и баня и умивалня на всеки етаж. Строителните дейности включват и обособяване на нови кухненски блок и столова, нови учебни стаи, фитнес зала и помещения за групова работа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама