Без дата за преговорите на Северна Македония за влизане в ЕС след срещата Меркел-Заев

13:30, 13 юни 19 / Свят 25 1053 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Германският канцлер Ангела Меркел и премиерът на Северна Македония Зоран Заев обсъдиха двустранните отношения в Берлин. Акцентът е бил поставен върху "въпросите на външната и европейската политика", съобщиха от канцлерството.

Холандия блокира преговорите с Албания за ЕС, но не и със Северна Македония

Германия, заедно с Франция, си поставят за цел укрепването на стабилността на Балканския регион. Важна стъпка към това беше решаването на спора за името "Македония". Под егидата на ООН балканската държава се преименува на 12 февруари 2019 г. в „Северна Македония”, което сложи край на спора за името с Гърция, продължил от 1991 година до сега. През април премиерът Зоран Заев участва в среща за Западните Балкани, организирана от германския канцлер Ангела Меркел и френския президент Емануел Макрон", се казва в изявление на канцеларията на германския канцлер Ангела Меркел след 40-минутната среща.

Заев: Посланията на ЕС и Меркел в Берлин ще решат бъдещата ситуация в страната

В изявлението не се посочва позицията на Меркел относно очакванията на правителството на Северна Македония да се определи дата за започване на преговори на страната за присъединяване към Европейския съюз, съобщи МИА.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама