МВР забранява бойни демонстрации пред малки деца

10:30, 14 юни 19 / Политика 25 1535 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Вътрешният министър Младен Маринов е издал заповед за спиране на бойни демонстрации пред деца, след като в Силистра пострадаха три деца при взривяване на граната. За забраната съобщи самият той по време на парламентарния контрол в петък.

Маринов беше запитан от депутатът Стоян Мирчев, дали одобрява бойните демострации и какво е налагало деца от детската градина да бъдат свидетели на подобни.

6-годишното момиченце, пострадало при демонстрацията на полицията в Силистра, е с 8% изгаряния

При инцидент преди две седмици пострадаха три деца по време на демонтрация по залавянето на престъпник по повод 1 юни, Деня на детето. Взривената граната е ранила децата, които са били на разстояние от 50 метра. На стадиона е имало повече от 300 момичета и момчета от детски градини от Дулово, Тутракан и Силистра.

От 3 до 10 г. затвор заплашват отговорните за инцидента с граната в Силистра

"Аз лично не одобрявам подобни демострации. Забранил съм тяхното провеждане. Демонстрацията е била насочена към ученици от 5 и 7 клас. В последствие по молба на общината, са дошли и децата от детската градина", обясни министър Маринов, предаде БНТ.

Родителите на едно от пострадалите деца в Силистра поискаха наказание за виновните

По думите му, в момента продължава дисциплинарното производство срещу началникът на ОДМВР-Силистра, както и на служителите взели участие в демонстрацията. Отделно прокуратурата прави свое наказателно разследване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама