Тръмп прави крачка към сдобряване с ФБР

16:10, 14 юни 19 / Свят 25 1059 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В интервю за Фокс Нюз американският президент Доналд Тръмп се отказа от свои предишни изявления, подчертавайки, че той "абсолютно" ще докладва всяка чувствителна информация за своите опоненти на главния прокурор или на Федералното бюро за разследване (ФБР), ако получи такива данни от чуждестранна сила.

По-рано тази седмица американският президент заяви, че може да не уведоми ФБР, ако получи инкриминираща информация от чужди страни за кандидатите за президентските избори в САЩ през 2020 година, предава БГНЕС.

Отношенията между ФБР и американския президент остават напрегнати, откакто Тръмп обвини агенцията в заговор срещу него по време на изборите през 2016 г. Според Тръмп ФБР е извършило 11 плащания на "дискредитирания автор на фалшивото досие" Кристофър Стийл, който твърди, че политикът е участвал в дейности, които биха могли да го направят уязвим за предполагаеми опити за руско изнудване.

Москва многократно отрече обвиненията за намеса в американската политика, подчертавайки, че няма доказателства в подкрепа на твърденията, които са наречени политически мотивирани.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама