Агенцията по вписванията временно ограничава достъпа до онлайн услуги

19:23, 15 юни 19 25 1139 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Онлайн услугите на Агенцията по вписванията ще бъдат ограничени в неделя от 12 часа до полунощ, съобщиха от агенцията. Ще бъдат засегнати услуги, предоставяни от: Имотен регистър, Търговски регистър, Регистър БУЛСТАТ и Регистър на имуществените отношения на съпрузите.

Ограничаването се налага заради оптимизация на хардуера и софтуера на информационните системи. Спирането на услугите се налага заради действия по оптимизация на хардуера и софтуера на информационните системи, както и въвеждане на нови функционалности. Част от тях са ангажименти по проектите за надграждане на ТРРЮЛНЦ и Имотния регистър, по Оперативна програма „Добро управление“.

Всички предстоящи активности целят модернизиране и обновяване на услугите, въвеждане на нов модел за постоянно наблюдение и контрол и повишаване сигурността на работата на информационните системи на Агенцията.

Периодите и времетраенето на процедурите, в които ще се извършват действията по оптимизация, са съобразени с очакваните натоварвания на системите.

Първият етап от планираното оптимизиране е предвиден непосредствено след края на кампанията за деклариране на действителните собственици – 31.05.2019 г. и възможно най-отдалечен от пика на кампанията по подаване на годишни финансови отчети – 30.06.2019 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама