Млад мъж от Русе ще преплува 26 езера с цел благотворителност

09:30, 17 юни 19 25 1893 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

26 езера в България ще преплува благотворително Теодор Цветков от Русе. Целта е да събере средства, с които да подкрепи фондацията на Нана Гладуиш "Една от 8” и жени, диагностицирани с рак на гърдата.

21 от 26 за „Една от 8”  - това не е цифров код, а броят на езерата, които Теодор вече преплува в подкрепа на фондацията на Нана Гладуиш. Началото на благотворителната кампания младият русенец постави на 31 май. Финалът ще бъде на 22 юни на езерото Липник – близо до родния му град Русе. До тази дата Теодор трябва да преплува още четири водоема.

Той споделя пред Нова телевизия, че никога не знае какви предизвикателства го очакват: „Всяко езеро крие своя риск. Най-трудното беше Мандренското в Бургас, плувах го пет часа и 40 минути. Имаше много силно течение - това го направи толкова трудно, но всяко езеро има своя риск”.

Подкрепят го брат му и един от приятелите му. Заради труднодостъпните места, на които се намират езерата, публиката била малко. Затова пък организацията за преплуването им станала бързо. Институциите отговаряли навреме и застанали зад инициативата.

Благотворителното плуване не е първа кампания да Теодор. През последните две години инициативите му бяха в помощ на дете в нужда и за организация на хора с увреждания.

В края на тази кампания русенецът планира създаването на енциклопедия за езерата в България със съдействието на Министерство на околната среда и водите. Постъпленията от продажбите на изданието също ще бъдат предоставени на фондация „Една от 8“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама