"Дойче банк" планира "лоша банка" за 50 млрд. евро

14:50, 17 юни 19 25 992 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Дойче банк" (Deutsche Bank) планира да създаде т.нар. "лоша банка", която да включва до 50 млрд. евро от слабо представящите се активи на кредитната институции, като това е част от плановете за широко преструктуриране на банката, съобщава "Файненшъл таймс".

Водещата немска банка също така планира да намали или затвори операциите си при търговията с акции извън континентална Европа, допълва финансовото издание, цитирайки четири свои източници, запознати с плановете на "Дойче банк".

Очаква се изпълнителният директор на банката Кристиан Севинг да обяви тези планове, когато през юли бъдат представени шестмесечните резултати на "Дойче банк".

Според източниците на изданието, общият брой на необслужваните активи на банката продължава да се променя между 30 и 50 млрд. евро и може да съставлява 14% от нейния финансов баланс.

"Дойче банк работи по мерки за ускоряване на трансформацията, за да подобри устойчивата си рентабилност. Ще информиране всички заинтересовани страни, ако и когато е необходимо", съобщи банката за "Файненшъл таймс".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама