Huawei свива производството с 30 млрд. долара

12:50, 17 юни 19 / Свят 25 1023 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Основателят на Хуауей заяви в понеделник, че китайският телекомуникационен гигант ще намали производството през следващите две години, докато се бори с натиска на САЩ за изолиране на компанията в международен план.

"През следващите две години компанията ще намали производството с 30 млрд. долара", каза Рен Джънфей по време на дискусия в централата на компанията в Шенжен.

Хуауей инкасира през 2018 г. приходи от малко над 100 млрд. долара.

Но Рен, който сравни Huawei с повреден самолет, добави, че очаква компанията да се върне към предишната си траектория към 2021 година.

"През 2021 г. ще си възвърнем жизнеността и ще продължим да предоставяме услуги на човешкото общество", каза той.

Huawei се очерта като ключова опора в по-широката търговско-търговска война между Китай и САЩ, при която САЩ започнаха да налагат наказателни мита на китайски стоки за стотици милиарди долари, на което Пекин отговори с огледални мерки.

Администрацията на президента Доналд Тръмп по същество забрани Хуауей на огромния американски пазар и забрани на американските технологични компании да доставят на китайската компания жизненоважни компоненти без разрешение от Вашингтон.

Вашингтон се опасява, че системите, създадени от Huawei, световен лидер в телекомуникационното оборудване и втори производител на смартфони в света, могат да бъдат използвани от китайското правителство за шпионаж.

Администрацията на Тръмп също оказва натиск върху други страни да забранят оборудването на Huawei от техните мрежи, особено в предстоящото внедряване на свръхбързи 5G мрежи, проект, в който се очакваше Huawei да играе водеща роля.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама