Стюардеси разкриват мръсните тайни на борда на самолетите, които всеки трябва да знае

19:00, 05 яну 20 / Любопитно 25 2690 Шрифт:
Антония Иванова Автор: Антония Иванова

Никой друг не е най-наясно с това какви са неизвестни на борда на самолет повече от стюардесите. Затова когато те споделят своите тайни, останалите трябва внимателно да слушат. От това защо не трябва никога да пиете кафе до това защо е за предпочитане да не събувате обувките си.

Разбира се, не всички се вслушват в здравия разум. Всъщност членовете на екипажите разкриват в Reddit колко противни могат да бъдат някои пътници. Мненията събра британският Mirror.

"Хората често вършат отвратителни неща в подносите си. Виждал съм как се сменят памперси, как си режат ноктите и си бъркат в носа, но всичко това бледнее с откриването на човешки фекалии под седалката", пише потребител.

Други разкриват, че е добре пътниците да се замислят кои повърхности да използват и докосват - особено предния джоб на седалките. Например, анонимен стюард разкрива, че някои пътници на практика използват този джоб като кошче за боклук.

"ВИНАГИ препоръчвам никога, никога, никога да не използвате или да слагате нещо в джоба на седалката. Те са почистени от боклука, но никога не са "чисти", съветва стюардът. "Изкарвал съм от там всякакви видове боклуци. Мръсни кърпички, торби за повръщане, долни гащи, чорапи, дъвки, наполовина изядени бонбони, кори от ябълки... и на следващия полет идвате и слагате там телефона/лаптопа/айпада си".

И това дори не е най-мръсното място на самолета, разкриват стюардесите.

"Моля, никога не влизайте в тоалетната боси. Обещавам ви, в девет от десет случая, това на пода не е вода. Също така не се опитвайте да правите секс там - вие сте тотално на показ и е отвратително мръсно".

"Тоалетните често са абсолютно отвратителни и биват почиствани цялостно едва в края на маршрута... За нас това може да е от единия край на света до другия... Представете си колко прекрасни са те в края на 12-часов полет с 200 души, които са ги използвали".

Стюардите предупреждават и да не се ходи бос и в самия самолет.

"НЕ ХОДЕТЕ БОСИ. Пишкано и акано се случва навсякъде около вас. Имам чувството, че съм свидетел на "инциденти" постоянно - в местата им или в тоалетната. На хората им кървят носовете или им се отварят рани. Когато кацнем, всичко се почиства изцяло. Но по време на полет ресурсите ни са ограничени".

Разбира се, с хилядите пътници, пътуващи в самолета ежедневно, е неминуемо да има бактерии. Затова не забравяйте, че има начини да избегнете неприятните моменти. Просто сложете в чантата си препарат за почистване на ръце (уверете се, че е по-малък от 100 мл) и винаги мийте ръцете си преди да се храните. Или преди да се пипнете по лицето дори.

Ако сте станали рано сутрин и в бързината за самолета не сте успели да изпиете редовното си сутрешно кафе, не го правете на борда, а си го набавете докато сте на летището, съветват стюардите.

Един от тях разкрива тайна за сервираното на борда на самолета кафе. Всъщност тази тайна не е хубава и за любителите на чай.

"Не пийте кафе на самолетите. Това е същата проточна вода, която минава през системата на тоалетната".

Тоест на практика пътниците пият тоалетна вода. И ако си мислете, че не може да стане по-лошо, напълно грешите.

"Наскоро имахме тест за ешерихия коли във водата и пробите бяха положителни, след това дойде поддръжката, натисна няколко бутона и пробите минаха. Затова избягвайте каквато и да било топла вода или чай. Бутилираната не е проблемна, разбира се".

Естествено този пример не означава, че всички самолети сервират заразена вода или че не е безопасно да я пиете когато сте на борда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама