Лувърът стартира резервациите за изложбата на Леонардо да Винчи

08:40, 18 юни 19 / Свят 25 1102 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Поради огромния интерес, свързан с изложбата, посветена на 500-годишнината от кончината на Леонардо да Винчи, Лувърът стартира 4 месеца по-рано резервациите за експозицията, съобщава Франс прес.

Навършват се 500 години от смъртта на Леонардо да Винчи

"Поради големия брой очаквани посетители, изложбата ще бъде достъпна само с резервации в определен часови пояс, за да може да се осигури по-голям комфорт при посещението й. Тази мярка важи за всички посетители, включително и за онези, които имат безплатен достъп до музея", се казва в прессъобщение на Лувъра.

Експозицията ще бъде открита на 24 октомври, а резервациите стартират от днес.

Около ядрото от пет картини и 22 скици, принадлежащи на Лувъра, организаторите ще изложат други 120 творби от гения на Ренесанса - картини, рисунки, ръкописи, скулптури и предмети на изкуството. Те ще бъдат предоставени от най-престижните европейски и американски арт институции - от Кралската колекция, от Британския музей, от лондонската Национална галерия, от ватиканската Пинакотека, от музея "Метрополитън" и от Френския институт.

Водят се преговори за заемки и от италиански музеи. Френските музеи от своя страна трябва да им предоставят в замяна платна на Рафаел за една голяма експозиция в Рим, предвидена за 2020 година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама