Съдът остави за постоянно в ареста Йоан Матев

16:23, 18 юни 19 25 916 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Софийският градски съд остави за постоянно в ареста Йоан Матев, обвинен за убийство в Борисовата градина, предаде репортер на БГНЕС.

Матев е обвиняем за убийството на 15-годишния Георги, извършено на 2 юни 2015 година.

На днешното заседание съдът разпита свидетели. Показания даде и Божидар Шуманов, който е изготвил съдебно-компютърната експертиза. От думите му в зала стана ясно, че е засякъл разговор между Стефания Коларова и Константин Малчев, които в злополучния ден са си писали. Малчев е бил потърсен от момичето, което се предполага, че му е изпратило текст, разпространен от полицията. В него се посочва, че Матев е бил разпознат и е бил облечен със същите дрехи, с които е извършено убийството.

В зала адвокатът на обвиняемия поиска мярката му за неотклонение от „задържане под стража“ да бъде изменена в по-лека. За пореден път поиска и отвод на прокурорите Тихомир Янчев и Зоя Манасиева, но съдът не прие искането им.

По време на делото стана ясно още, че според защитата и майката на Матев той е бил „натопен” и не е истинският извършител на деянието.

През ноември 2017 година Софийска градска прокуратура (СГП) внесе обвинителен акт срещу Йоан Матев. Той е предаден на съд за това, че на 2 юни 2015 г. в 11.43 ч. в град София, в парк Борисова градина, като непълнолетен, но като е могъл да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си, умишлено е умъртвил непълнолетния Георги като му нанесъл един удар с нож. В резултат на това били засегнати жизнено важни органи и настъпила масивна кръвозагуба, довела до смъртта на пострадалия.

Оръжието на престъплението е намерено в близост до местопроизшествието. Матев избягал и изцяло променил външния си вид, навиците си и социалните си контакти.

При едно от заседанията адвокатите на Йоан поискаха делото да се прекрати и процесът да бъде засекретен. Искането беше отхвърлено.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама