СО приема предложения за Наградите за ярки постижения в областта на културата за 2019 г.

10:24, 19 юни 19 / Култура 25 1084 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Дирекция „Култура” на Столична община приема предложения за Наградите за ярки постижения в областта на културата за 2019 г., съгласно Статут на наградите на Столична община за ярки постижения в областта на културата, приет с Решение №344 от 22 юни 2017 г. на Столичен общински съвет.

Наградите се връчват на тържествена церемония в Деня на София – 17 септември, съобщават от пресцентъра на Общината.

Предложенията се приемат до 15 юли 2019 г., включително, в областите: Литература; Театър; Музика; Визуално-пластични изкуства; Художествена фотография; Кино; Архитектура, опазване на културното наследство и естетизация на градската среда; Критика и журналистика в областта на културата; Танцово изкуство; Фолклорни сценични изкуства; Съвременни перформативни и мултижанрови изкуства, както и за Специалната награда на София за изключителни постижения и принос в националната култура. Могат да бъдат номинирани творци/творчески колективи за конкретно произведение, създадено, представено и реализирано на територията на град София или художествен факт с траен характер и реален принос за културния живот на града за периода 1 юли 2018 г. – 1 юли 2019 г.

Документи се приемат само по електронен път, на e-mail: [email protected] 

Предложението следва да съдържа мотивировка на кандидатурата (до две страници); творческа биография на автора/ участниците в авторския колектив; авторски материал или конкретното произведение (книга, филм, запис на театрален спектакъл/концерт и пр.), което е повод за предложението; контактна информация за вносителите на предложението; контактна информация за предложения творец/ творчески колектив.

Статутът за наградите можете да прочетете тук.

За допълнителна информация – тел. 02 988 20 08, Дирекция „Култура” на Столична община.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама