Румен Радев поздрави участниците в Националното тактическо учение „Ответен удар 2019“

10:46, 19 юни 19 / Политика 25 1020 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Динамичен показ на съвместни действия на многонационалния усилен батальон представят пред президента и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев участниците в Националното тактическо учение „Ответен удар 2019“ на полевия учебен полигон „Ново село“, предава "Фокус".

Румен Радев ще посети Националното тактическо учение „Ответен удар 2019“

Президентът Радев прие строя и поздрави участниците в учението.

Демонстрацията включва отработването на различни тактически бойни действия от усилен механизиран батальон от три механизирани роти от военнослужещи от България, Северна Македония и Албания с осигурена авиационна поддръжка от щурмови самолети СУ-25К и двойка въртолети Апачи.

Ще бъде представена и авиомедицинска евакуация с въртолет Кугър. След демонстрацията ще бъде представен статичен показ на бойна техника, а накрая на участниците ще бъдат връчени сертификати. В учението участват 600 военнослужещи от Сухопътни войски на Българската армия и 200 военнослужещи от Сухопътни войски на САЩ, Албания, Северна Македония и Гърция. Учението има за цел усъвършенстване на оперативните способности и постигане на съвместимост на войските на национално и съюзническо ниво при отбранителни операции в зоната за сигурност.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама