Марияна Николова: Правителството не подкрепя намаляването на ДДС на брашното и лекарствата

14:55, 19 юни 19 / Политика 25 1117 Шрифт:
Topnovini

Правителството не подкрепя намаляването на ДДС на брашното и лекарствата. Това каза на брифинг вицепремиерът Марияна Николова, предаде „Фокус“.

„Националният съвет за тристранно сътрудничество обсъди законопроектите за изменение и допълнение на Закона за данъка върху добавената стойност, внесен от Корнелия Нинова и група народни представители, и на законопроект за публичните предприятия“, посочи Николова.

Владислав Горанов: Хлябът няма да поевтинее, ако се намали ДДС

По отношение на първата точка тя заяви, че социалните партньори с изключение на КТ „Подкрепа“ не са подкрепили направените предложения. По думите ѝ правителството в лицето на Министерството на финансите също не ги подкрепя. „По втора точка бяха обсъдени допълнително направени предложения от Министерството на икономиката, които се отнасят до запазване на действащия към момента режим на приватизация, както и за отпадане на наложените от законопроекта текстове, вливащи Агенцията за инвестициите в Агенцията за публични предприятия и контрол. Предложенията са по искане на социалните партньори и те бяха подкрепени“, обясни Николова и посочи, че само КТ „Подкрепа“ са се въздържали.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама