Турция застава твърдо зад доклада на ООН за убийството на Кашоги

16:00, 19 юни 19 / Свят 25 126 Topnovini
1

Турция заяви, че подкрепя твърдо експертния доклад на ООН, призоваващ лицата, участващи в убийството на саудитския журналист Джамал Кашоги, да бъдат подведени под отговорност.

ООН: Достоверни доказателства свързват саудитския принц с убийството на Кашоги

"Силно подкрепяме препоръките на ООН докладчика Агнес Каламард за изясняване на убийството на Кашоги и за това, че виновните трябва да бъдат подведени под отговорност", пише в Туитър външният министър Мевлют Чавушоглу.

По-рано специалния докладчик на Съвета на ООН по правата на човека относно извънсъдебните екзекуции Агнес Каламард заяви, че е установила, че досега провежданите от Саудитска Арабия и Турция разследвания "не отговарят на международните стандарти относно разследването на незаконни смъртни случаи".

Ердоган: Не сме разкрили всичко за убийството на Джамал Кашоги

Тя призова генералния секретар на ООН Антонио Гутериш да „започне международно криминално разследване за убийството на Кашоги за съставяне на плътни досиета на всеки от предполагаемите извършители.

Кашоги, сътрудник на „Вашингтон пост“ и критик на принц Мохамед, бе убит в саудитското консулство в Истанбул на 2 октомври.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани