Турция застава твърдо зад доклада на ООН за убийството на Кашоги

16:00, 19 юни 19 / Свят 25 1006 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Турция заяви, че подкрепя твърдо експертния доклад на ООН, призоваващ лицата, участващи в убийството на саудитския журналист Джамал Кашоги, да бъдат подведени под отговорност.

ООН: Достоверни доказателства свързват саудитския принц с убийството на Кашоги

"Силно подкрепяме препоръките на ООН докладчика Агнес Каламард за изясняване на убийството на Кашоги и за това, че виновните трябва да бъдат подведени под отговорност", пише в Туитър външният министър Мевлют Чавушоглу.

По-рано специалния докладчик на Съвета на ООН по правата на човека относно извънсъдебните екзекуции Агнес Каламард заяви, че е установила, че досега провежданите от Саудитска Арабия и Турция разследвания "не отговарят на международните стандарти относно разследването на незаконни смъртни случаи".

Ердоган: Не сме разкрили всичко за убийството на Джамал Кашоги

Тя призова генералния секретар на ООН Антонио Гутериш да „започне международно криминално разследване за убийството на Кашоги за съставяне на плътни досиета на всеки от предполагаемите извършители.

Кашоги, сътрудник на „Вашингтон пост“ и критик на принц Мохамед, бе убит в саудитското консулство в Истанбул на 2 октомври.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама