Започва ремонтът на столичния булевард „Искърско шосе“

08:30, 22 юни 19 / Общество 25 377 Topnovini
1

Започва ремонтът на бул. „Искърско шосе“ и бул. "Асен Йорданов" в „Дружба“. Движението по едно от най-натоварините трасета в района няма да бъде затваряно. Има изготвен график и ще се направи временна организация на движението.

Освен пътното платно, бордюри, тротоари, настилки и др., ще се подменя и релсов път с дължина около 850 - 900 м. Затова ще има промяна и в графика на трамвай 20 и 23, които отиват към "Дружба" по "Асен Йорданов" и продължават по "Искърско шосе".

От Столична община съобщиха, че вече е приключила процедурата за основен ремонт на бул. „Първа Българска армия“ и ако няма обжалвания, до месец работата на обекта ще започне.

До момента са започнали ремонтите на бул. „Президент Линкълн“ в „Овча купел“, на мостове на ул. „Черковна“ и към с. Кривина, и на ул. „Каменоделска“ в район „Сердика“.

На ул. „Каменоделска“ се подменя изцяло трамвайното трасе - вече са положени 1735 м нов релсов път. Новата асфалтовата настилка е за тежкотоварно движение, изграждат се нови тротоари и се подменя водопровод. Очаква се обектът да бъде готов в края на септември.

Движението в района е затруднено и заради ремонта на жп надлеза на "Изида", който се изпълнява от Националната железопътна компания.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани