Андрей Боцев: Не сме снижавали критериите за военна служба

19:50, 20 юни 19 25 1494 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

''Съкращават се някои срокове за назначаването на кандидати на военна служба, които успешно са издържали конкурсите за войнишки длъжности. Осъвременени са и част от медицинските изисквания, но в никакъв случай не сме снижавали критериите'', каза началникът на отбраната генерал Андрей Боцев в Смолян по време на кампанията „Бъди войник“ за представяне на военната професия, съобщиха от министерството на отбраната.

''Намалени са сроковете за подаване и обработка на документите във военните окръжия и по-бързото им предоставяне във военните формирования за организиране на конкурсите'', разясни той.

Според Боцев първата половина на годината е показала, че кампанията „Бъди войник“ е много добра и е стъпка в правилната посока за преодоляване на некомплекта във Въоръжените сили.

''Предстои анализ на свободните места и ще бъдат обявени още конкурси във видовете Въоръжени сили от есента'', допълни генерал Боцев.

„С тази кампания искаме да покажем, че военната професия е престижна и сигурна като работно място и доходи“, подчерта началникът на отбраната.

Той допълни, че това е високорискова професия, затова на всички учения, занятия и подготовки се следи стриктно за спазването на мерките за безопасност.

''Доброто образование е голямо предимство за военната професия, предвид модернизационните проекти, вследствие на които се очаква нова съвременна техника в Българската армия. Не на последно място са и физическите възможности на кандидатите за войници'', посочи още генерал Андрей Боцев.

Пред журналисти и смолянската общественост той даде висока оценка на 101-ви алпийски полк, на дейността му в помощ на населението.

„Трябва да се гордеете с вашия полк. Всяка година през зимата пътищата в Родопите са проходими, благодарение на тях“, припомни началникът на отбраната.

''Доволни сме от проведения конкурс за заемане на вакантни войнишки длъжности, но един не е достатъчен. В ход е подготовката на втори и до края на годината със сигурност ще има и трети конкурс'', каза пред журналисти командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.

''Удовлетворени сме от облекчаването на процедурите, защото досега сме губили хора заради забавянето на назначаването'', посочи още командирът на Сухопътните войски.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама