Красимир Каракачанов: В края на следващата седмица са финалните преговори за F-16

09:50, 21 юни 19 / Политика 25 1080 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"В края на следващата седмица у нас ще дойде американска делегация, която да проведе окончателните преговори за покупката на осем самолета F-16 за нуждите на българската армия". Това съобщи вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов по време на парламентарния контрол в петък.

Бойко Борисов: Като придобием новите изтребители, ще пазим въздушното пространство и на Северна Македония

По думите на Каракачанов преговорите за новите самолети продължават по график. Единствено може да има забавяне заради кадровите промени в американската администрация. Каракачанов очаква среща с американският секретар по отбрана още следващата седмица ако няма промяна.

Каракачанов: Ще търсим приемлива цена за F-16

България избра американските самолети F-16. Според първоначалната оферта цената на осем от изтребителите за нас ще бъде 2,2 млрд. долара. Сумата не е заложена в бюджета на държавата тази година и за да бъде финансирана министерството на финансите планира да увеличи нивото на държавния дълг.

До този момент ведомството е пуснало емисия облигации за 300 млн. лева. Според заложените текстове в държавния бюджет максималният дълг, който държавата може да поеме е до 1 млрд. лева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама