Мексиканска авиокомпания предлага полети срещу 1 долар за мигранти без документи

10:30, 21 юни 19 / Свят 25 1040 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Мексиканска авиокомпания предлага полети за един долар за мигранти без документи, които желаят да се върнат в Коста Рика, Ел Салвадор и Гватемала, докато страната се бори да ограничи пристигащите от Централна Америка.

Програмата за обединяване на семейства, обявена от Volaris, има за цел "да съдейства за репатрирането на мигранти", заяви авиокомпанията в своя профил в Twitter.

Предложението ще продължи до 30-ти юни и е отворено за хората от Латинска Америка в "нерегламентирана миграционна ситуация", които желаят да заминат от летища в Тихуана и Сиудад Хуарес - близо до американската граница или от Гуадалахара и Мексико Сити.

Пътниците трябва да са готови да заемат "следващото свободно място", за да се възползват от ултраевтината тарифа, която не включва данъци.

Летището на Мексико Сити е с летищна такса от 45 долара за международни полети.

Възрастните мигранти трябва да се идентифицират с оригиналния си документ за самоличност, а непълнолетните трябва да представят паспорт или акт за раждане.

Вълна от мигранти от Централна Америка пристигна в Мексико през последните месеци, след като правителството на Андрес Мануел Лопес Обрадор, който встъпи в длъжност на 1-ви декември, заяви, че ще има по-гъвкава имиграционна политика.

След заплаха от страна на президента на САЩ Доналд Тръмп да наложи наказателни мита за вноса на мексикански стоки, двете правителства постигнаха споразумение и Мексико засили контрола върху южната си граница, както и предприе поредица от арести и депортирания на мигранти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама