Бойко Борисов: Партията, победила на европейските избори, трябва да излъчи председател на ЕК

11:18, 21 юни 19 / Политика 25 820 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Всички партии признават, че техният водещ кандидат не може да събере необходимата подкрепа, за да бъде гласуван в парламента. Цялата схема с водещите кандидати не можа да проработи. Шансовете на всички са еднакво малки към днешна дата. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов в Брюксел, където участва в заседанието на Европейския съвет, съобщиха от правителствената информационна служба.

Премиерът отбеляза, че държавните и правителствените ръководители предстои да се съберат отново в края на месеца. „На тото не трябва да играем, несериозно е“, каза още Борисов. Той беше категоричен, че партията, победила на европейските избори, трябва да излъчи председател на Европейската комисия.

„Ревност в предложенията, кой колко пари да похарчи в държавата, за да станат безплатни колкото може повече неща - всички партии имат подобни предложения. По-малко са предложенията как да съберем повече приходи в държавата. А това правим ние, в правителството – как да привлечем повече инвеститори, как да се вдигне Брутният вътрешен продукт“, отбеляза министър-председателят Борисов, попитан от медиите за партийните субсидии.

Коалиционен съвет ще решава дали да бъдат намалени партийните субсидии

„Поискал съм статистика за целия преход и когато ви дам графиката, ще видите, кои години буквално са загубени за България по време на прехода и сега, в последните години как е“, добави Борисов. Той уточни, че ще се проведе коалиционен съвет, на който темата ще бъде обсъдена. „Ще отстоявам това, което сме казали – 1 лв. Ако партиите в Народното събрание вземат друго решение, това е демокрацията“, каза още премиерът.

Министър-председателят Борисов отговори и на въпрос за преговорите със САЩ. „В момента военно министерство получи оферта от Съединените щати, обсъждат я, водят финални преговори, и тъй като тези пари ги няма в бюджета, стигнем ли до подписване на договор, ще влезем в парламента, ще актуализираме бюджета съответно, ще се дадат тези пари от резерва, който имаме“, изтъкна премиерът.

Елена Поптодорова за сделката за F-16: И двете страни искат тя да е успешна

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама