В събота ще е предимно слънчево с температури между 30 и 35 градуса

07:45, 22 юни 19 25 1020 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В събота ще е предимно слънчево и горещо с максимални температури в повечето места между 30 и 35 градуса. В следобедните часове ще се развива купеста облачност и на места, главно в източната половина на страната и в планинските райони ще превали и прегърми. Ще духа слаб север-северозападен вятър.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. След обяд ще се развива купеста облачност, но само на отделни места по северното крайбрежие ще превали краткотрайно. Ще духа слаб северозападен вятър. Максимални температури между 30-32 градуса. Температурата на морската вода е от 24 до 27 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над планините преди обяд ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и до вечерта на места ще превали и прегърми. Ще духа слаб северозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра около 24, на 2000 метра - около 17 градуса.

В неделя ще бъде предимно слънчево и горещо, с максимални температури достигащи, на места и надхвърлящи 35 градуса. По-късно през деня на места в западната част от страната ще превали и прегърми.

В началото на следващата седмица въздушната маса над страната ще е неустойчива. Ще се развива купеста, около и след обяд, и преди полунощ и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи и гръмотевична дейност. На места в понеделник явленията ще са по-интензивни, повишава се и вероятността за градушки. Вятърът ще е североизточен, в източната половина от страната - до умерен. По Черноморието ще се задържи почти без валежи и с високи температури - до 30-32 градуса, в останалата част от страната температурите временно ще се понижат.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама