ДПС: Сделката за ЧЕЗ се осъществява в тежка корупционна тишина

15:36, 21 юни 19 / Политика 25 1096 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

ДПС упрекна властта, че сделката за ЧЕЗ се осъществява непрозрачно, и настоя да се произнесат компетентните регулаторни органи.

КЕВР има готовност да провери сделката за закупуване активите на ЧЕЗ

"Ние смятаме, че тази сделка се осъществява в тежка корупционна тишина. Продажбата на най-големия електроенергиен разпределител, от което зависи цената на тока за българските граждани и бизнеса, а също така и националната сигурност, не може да се осъществява по такъв начин", заяви Йордан Цонев, цитиран от пресцентъра на партията. 

Сделката за ЧЕЗ няма да постави под риск енергийната сигурност на България

"Ние призоваваме управляващите от ГЕРБ и мъничкия им коалиционен партньор да задействат органите на държавата, които са компетентни, да се произнесат по тази сделка. А именно – ДАНС и трите регулатора – КЕВР, КФН и Комисията за защита на конкуренцията", каза още зам.-председателят на ПГ на ДПС.

Иван Хиновски: Сделката за ЧЕЗ с „Еврохолд” е нещо положително

"Всичко по тази сделка трябва да бъде прозрачно и тя да се осъществи в интерес на българските граждани и националната ни сигурност. Затова ние настояваме правителството да дойде следващата седмица в парламента и да запознае народните представители с подробностите по сделката и становището на органите. Впрочем тази сделка много съмнително се лансира и от медиите от кръга „Капитал“ като ни я представят като вече свършен факт", посочи Цонев. 

По-рано в декларация от парламентарната трибуна соцлидерът Корнелия Нинова разкритикува, че управляващите дават ЧЕЗ на втора Гинка.

Пред медиите в Народното събрание пък енергийният министър Теменужка Петкова коментира, че държавата няма отношение към тази сделка, защото тя се реаизира по чешкото законодателство.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама