Полиция и инспектори влязоха в училище в Ботевград

12:25, 23 юни 19 25 1380 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Образователни инспектори и полиция влязоха в училище в Ботевград. Причината - голям брой отсъстващи ученици и нередности в документацията.

Директорът и преподаватели твърдят, че сградата е била заключена заради проверката, а децата - стресирани. Инспекторатът отрича.

Проверката е извършена в петък в гимназия "Стамен Панчев". Учители твърдят, че са видели деца да скачат от първия етаж на училището. Проверяващите отричат и двете твърдения.

Обясняват, че един униформен полицай на входа задържал закъснелите за минути, за да е коректно преброяването на присъстващите вътре. При предишни проверки се оказвало, че след влизането на инспекторите рязко се вдигал броя на учениците.

Сред учениците не е имало никакво напрежение. Напрежение се създаде от педагози”, обясни пред bTV Росица Иванова от РУО-София област.

Проверяващите констатират, че 57% от децата липсват.

"Родителят е този, който ще пусне детето си. Аз отивам и казвам, че това дете трябва да дойде, а той казва: „Няма да дойде”. Какво да направя аз?", попита директорът на гимназията Катя Ценева.

"За съжаление констатациите от извършените проверки в училище говорят точно обратното – за крайна невъзможност на този директор да се справя със служебните си задължения", коментира още Иванова.

Регионалното управление на образованието направило проверката.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама