Красен Кралев поздрави родните спортисти по случай Международния олимпийски ден

12:32, 23 юни 19 25 1263 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Уважаеми спортисти, треньори, ръководители и приятели на спорта, за мен е удоволствие и чест да Ви поздравя по повод Международния олимпийски ден и Деня на българския олимпиец!

Всички ние се гордеем с големите успехи, постигнати от нашите спортисти при участието им на летни и зимни олимпийски игри. Нека на този празник още веднъж си спомним за блестящите победи и рекорди на българските състезатели, прославили родината ни по света. Благодаря лично на всички тях, защото те са вдъхновение и пример за подражание на младите ни надежди в спорта.

България е спортна нация с богата история и силно присъствие в световното олимпийско движение. Горд съм с факта, че страната ни е една от 14-те държави, участвали в първата съвременна Олимпиада в Атина през 1896 г. Решението за нейното провеждане се взима на 23 юни 1894 г. в Париж по идея на Пиер дьо Кубертен. Тази дата е приета за Международен олимпийски ден и празник на олимпийското движение.

Пожелавам на всички наши олимпийци здраве и бъдещи успехи. Вярвам, че те ще ни зарадват с нови победи още на следващите игри в Токио догодина. В момента расте изключително талантливо младо поколение български спортисти и аз съм сигурен, че те ще носят много радост и успехи на България", пише министърът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама