Остава засиленото полицейско присъствие в Розино

07:05, 24 юни 19 25 1364 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Засилено полицейско присъствие и днес в карловското село Розино. В неделя там бяха задържани 44 души след пореден масов бой между две враждуващи ромски фамилии. Те потрошили прозорците на жилищата и стъклата на микробус, както и имущество, стреляйки с ловна пушка.

"Реакцията на полицията беше много бърза и ситуацията беше овладяна", коментира комисар Атанас Илков от ОД на МВР - Пловдив пред БНТ.

„Във вчерашния ден са задържани 44, които участваха във вчерашния инцидент. Те са задържани за 24 часа по ЗМВР, а в събота са задържани още 8 души, при предходния инцидент. Ситуацията в селото към момента е спокойна. Напрежение няма. Има засилено полицейско присъствие, за да не допуснем нови такива ситуации. В момента там има и служители на „Жандармерия””, обясни комисар Илков.

"Чули са се изстрели, има пострадали хора. Това е стара вражда, в годините много пъти са се случвали подобни действия. Иззети са три незаконни пушки и два газови пистолета", обясни още комисар Илков.

Предотвратиха сбиване между двете враждуващи фамилии в село Розино, задържани са 44 души

Конфликтът между клановете е с 20-годишна история. В събота хора от рода на Сребревите нападнали с пушки, колове и камъни фамилията на Ескендерови. Трима души бяха ранени, а други 8 - арестувани. В неделя напрежението ескалира отново. 

Нанесени са сериозни материални щети. За известно време беше затворен и главният път София - Бургас. Ситуацията се успокои след намесата на полицията. 

Към момента в Районна прокуратура – Карлово има образувани 3 досъдебни производства – едното от тях е за незаконно притежавано оръжие, а другите две – за хулиганство. Това пък съобщи районният прокурор на Карлово Димитрина Шекерова.  „Направени са 16 огледа и 4 претърсвания. Иззети са огнестрелни оръжия – двуцевни рязани пушки, газови пистолети, и боеприпаси”, обясни тя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама