Мария Габриел: Тези, които си служат с дезинформацията, подобряват техниките си

08:27, 24 юни 19 / Политика 25 1141 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Тези, които си служат с дезинформацията, подобряват своите техники. До този момент боравенето с дезинформацията се превръща в тенденция. Facebook е премахнал над 2 млрд. фалшиви профила. Това заяви еврокомисарят по цифровизацията Мария Габриел пред БНТ.

Свободата на словото и правото ни на информация за мен ще останат неприкосновени линии. Аз искам да развия няколко неща. Първо - единна европейска информационна мрежа. На есен, с голямата група на регулаторите, ще обявим какви са необходимите мерки.

Мария Габриел: Бъдещото развитие на интернет трябва да е основано на ценности и сътрудничество

Дезинформацията има такова силно влияние, защото влияе на емоцията. Ето на това искам да се обърне внимание, подчерта Мария Габриел.

България ще даде 12 млн. евро за суперкомпютъра, който трябва да е готов до 2020 г.

"Разполагаме с инвестиция от 1 млрд. евро и в 8 страни ще има суперкомпютър. За България това е признание. България е на цифровата карта на Европа. Суперкомпютърът не е само за информация. Той ще бъде в ползва при медицината, сигурността по пътищата. Говорим за скоростно изчисление на данни. Имаме голям напредък по отношение на човешкия мозък, трябва да продължим напред", сподели еврокомисарят.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама