Десислава Атанасова: Политическите сили се пазарят за партийното финансиране

08:41, 24 юни 19 / Политика 25 1180 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Тази седмица се очаква Комисията по бюджет и финанси да завърши доклада си относно намаляването на партийните субсидии и промените да бъдат гласувани на второ четене в Народното събрание, обясни заместник-председателят на Комисията по правни въпроси в парламента Десислава Атанасова пред bTV.

Управляващите се събират на коалиционен съвет, решават за партийните субсидии

„ДПС има внесено едно предложение – 0 лв. субсидия и отворено финансиране от физически и юридически лица. Това предложение е получило одобрение в Комисията по бюджет и финанси. ГЕРБ държи на своето предложение за субсидия от 1 лв.”, заяви тя.

Атанасова каза, че политическите сили се „пазарят” за партийното финансиране. „ДПС и БСП променят през ден позицията си. В нашата позиция няма да има промяна и се надявам законодателната промяна да стане факт тази седмица”, допълни тя.

Петър Витанов: Орязването на партийната субсидия ще унищожи демокрацията

Относно предложените по-високи глоби за разхождане на куче без повод или намордник, Атанасова посочи, че в България опасните породи кучета не са дефинирани и няма забрани за отглеждането им.

„Недобросъвестните стопани трябва да бъдат във фокуса на този дебат, защото в парковете хората спазват правилата – те разхождат кучетата си с повод”, каза Атанасова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама