Външна фирма ремонтира комина на ТЕЦ "Марица Изток 2", който гори

13:07, 24 юни 19 25 1379 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Няма пострадали хора след възникналия пожар в ТЕЦ ,,Марица Изток 2". Това съобщи областният управител на Стара Загора Гергана Микова, предаде БГНЕС.

Инцидентът стана след запалване на сероотчистващата инсталация. В резултат на пожара пламва и коминът на държавния ТЕЦ, който е спрян за планов ремонт.

Пожар гори в ТЕЦ „Марица Изток 2”

Сигналът за пожара е подаден към 10.13 часа. На терен работят 8 пожарни, има готовност да се включат и допълнителни екипи.

Областният управител заяви, че е рано да се каже каква е причината за инцидента. Ремонтът се извършва от външна фирма. Микова отказа да заяви дали се разследва версия за саботаж. „Не мога да кажа, има органи, които могат да отговорят на този въпрос“, беше лаконична тя.

ТЕЦ „Марица Изток 2“ е във фокуса на правителството заради натрупаните огромни дългове.

България води активни преговори с Европейската комисия по искането да бъде увеличен капитала на ТЕЦ „Марица изток 2“ в размера на задълженията, които има към Българския енергиен холдинг. Задълженията произтичат от разходите, които са направени през последните 3 години за закупуване на емисии и по този начин да може централата да работи.

Енергийният министър Теменужка Петкова съобщи, че от Брюксел са изпратили писмо с допълнителни въпроси. В момента от българската страна се работи по отговорите. Европейската комисия пита по отношение на това, че БЕХ действа както всеки един частен инвеститор в подобна ситуация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама