Комисията за финансов надзор проверява „Еврохолд България“ АД

17:10, 24 юни 19 25 1181 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В периода след публикуваното на 24.04.2019 г. прессъобщение за намерението за предстоящи придобивания на „ЧЕЗ Разпределение България“ АД и „ЧЕЗ Електро България“ АД от „Еврохолд България“ АД, Комисията за финансов надзор продължава работата си по четири проверки на дейността на „Еврохолд България“ АД и на дейността на три застрахователни дружества от групата на холдинга, съобщиха от Комисията.

"Еврохолд" придобива бизнеса на ЧЕЗ в България

Проверяват се финансовото състояние и капацитета на дружествата с оглед на бъдещи придобивания.

Становището на КФН за финансовото състояние на купувача е от изключителна значимост с оглед на факта, че освен опит в сектора от него ще се очаква и сериозен финансов ресурс – от една страна за заплащането на инвестицията по изкупуването и от друга за поддържането на адекватна инфраструктура в електроснабдителния сектор.

КФН има ангажимент да предостави до края на настоящата седмица – 28 юни 2019 г. констатираните до момента факти и обстоятелства на компетентните институции – Главна прокуратурата и Държавна агенция „Национална сигурност“, с цел информираност и обективност.

ЧЕЗ излезе с официална позиция за сделката с ''Еврохолд''

При окончателно приключване на проверките в законоустановения срок отговорните институции ще получат резултатите от тях заедно с наличните факти и заключения. Комисията също така поема отговорността да информира обществеността за момента на приключване на проверките.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама