Лятното кино се завръща в Ямбол

10:00, 29 юни 19 / Култура 25 2425 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Киното на открито в летните вечери се превърна в традиция и за Ямбол.

София Филм Фест, съвместно с Община Ямбол, предлага на жителите и гостите на града възможност за среща с едни от най-важните филми на последните няколко години на открито – в Градския парк – спортен комплекс „Георги Дражев”. 

Десет поредни съботи, от края на юни до края на август, ямболци ще се радват на филмова програма под звездите. Входът е свободен.

Стартът на програмата е на 29 юни от 21:00 часа с българския филм ''Снимка с Юки'' на режисьора Лъчезар Аврамов. 

Вторият филм в програмата ще бъде представен на 6 юли от 21:00 часа – това е творбата на Аличе Рорвахер ''Щастливият Лазаро'', удостоена с награда за най-добър сценарий от Кан ’18 и още десетки отличия в цял свят.

На 13 юли, отново в 21:00 часа, започва прожекцията на ''Капернаум'' – филма на ливанската режисьорка Надин Лабаки, носител на наградата на журито от Кан ’18, номиниран за най-добър чуждоезичен филм за наградите „Оскар“ и „Златен Глобус“.

20 юли, от 21:00 часа е съботната вечер, в която представяме един от претендентите за престижната „Златна Палма“ от Кан ’18 – най-новата творба на Нури Билге Джейлан ''Дивата круша''.

Отново в събота, 27 юли, филмовата вечер предлага среща със стоплящия сърцата хит от Кан ’18 и носител на „Златна Палма“ – ''Джебчии'' на японския киномайстор Хирокадзу Корееда. 

С прожекцията на 3 август, начален час 21:00, продължаваме срещите с класиката в киното – филмът е ''За короната и страната'' на британския режисьор Джон Бурман. 

Седмият филм в програмата ще бъде представен на 10 август от 20:30 часа – това е творбата на Ануп Сингх ''Песента на скорпионите''. 

На 17 август, отново в 20:30 часа, започва прожекцията на ''Луната на Юпитер'' на унгарския режисьор Корнел Мундруцо.

24 август, от 20:30 часа е моментът, в който ще срещнем публиката с един от разтърсващите филми на Фатих Акин – ''Без милост''.

На 31 август, с последната съботна прожекция с начален час 20:00, слагаме край на „София Филм Фест в ЯМБОЛ“ за 2019 година – програмата ни приключва с ''Феникс'' на Кристиан Пецолд.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама