55 са задържаните при полицейската операция в село Розино

13:30, 25 юни 19 25 1373 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

55 мъже са били задържани в полицията в рамките на тридневна специализирана операция за гарантиране на обществения ред в село Розино. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Действията са осъществени под наблюдение на Районна прокуратура – Карлово.

Предотвратиха сбиване между двете враждуващи фамилии в село Розино, задържани са 44 души

Около 16.00 часа в събота в РУ – Карлово бе получен сигнал за масово сбиване между два враждуващи рода в селото. Според първоначалната информация, по време на физическата саморазправа, участниците се замеряли с твърди предмети, а също така имало и стрелба с оръжие.

Пристигналите незабавно на място екипи от районното управление и пловдивското Зонално жандармерийско управление предотвратили разрастването на конфликта. В болница били откарани шестима пострадали, трима от тях са оставени под лекарско наблюдение.

Местопроизшествието е запазено, извършен е оглед. Иззети са веществени доказателства, които са приложени към материалите по образуваното досъдебно производство. Установени са материални щети по осем къщи и два микробуса. Като инициатори на сбиването в полицейския арест са отведени 8 мъже.

До нормализиране на обстановката в селото са осигурени полицейски патрули, в резултат на чиято бърза намеса навреме е прекратено друго сбиване между фамилиите към 15.30 часа в неделя.

Няма сериозно пострадали хора, нанесени са увреждания по къща и седем моторни превозни средства. В хода на действията същия ден и в понеделник служителите на реда са задържали други 47 участници. С постановление на Районна прокуратура – Карлово четирима са привлечени като обвиняеми и приведени в ареста за срок до 72 часа.

Актове по Указа за борба с дребното хулиганство са съставени на шестима, а по силата на ЗМВР с полицейски протоколи са предупредени 40 души. Под ръководството на прокуратурата активните оперативно-издирвателни и процесуално-следствени по случая продължават. За осигуряване на спокойствието и реда в селото са ангажирани постоянни полицейски екипи.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама