Институтът по криминалистика към МВР и норвежката Национална служба за разследване подписаха споразумение

13:55, 25 юни 19 25 1059 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Научноизследователският институт по криминалистика към МВР и норвежката Национална служба за криминално разследване подписаха партньорско споразумение, съобщиха от пресцентъра на МВР. То е свързано със стартиращ проект по Норвежки финансов механизъм /2014-2021г./.

Проектът "Развитие на експертно-криминалистичните изследвания в Научноизследователския институт по криминалистика-МВР и техническо обновяване и разширяване на възможностите на пет базови криминалистични лаборатории" е с общ бюджет в размер на 2 100 000 евро, а срокът за изпълнението му - 36 месеца.

В рамките на заложените дейности се предвижда да се обнови напълно и разшири оборудването на пет регионални криминалистични лаборатории: СДВР, ОДМВР-Пловдив, ОДМВР-Бургас, ОДМВР-Варна и ОДМВР-Плевен, като така техниката ще бъде унифицирана.

Ще се създаде и възможност за въвеждане на система за управление на качеството, което от своя страна е основната стъпка в процеса на акредитация на отделните методи на изследвания, се посочва в информацията. Предвижда се и обучение на експертния състав.

След подписване на партньорското споразумение се очаква проектното предложение да бъде одобрено и проектът да стартира през есента на 2019 г.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама