Потвърдиха условната присъда на шефа на "Напоителни системи" в Шумен

15:10, 25 юни 19 25 1414 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Потвърдиха осъдителната присъда на ръководителя на "Напоителни системи" в Шумен за умишлена безстопанственост. Това стана по време на третото поред въззивно производство и второ по отношение на проверяваната присъда, която е поставена от Шуменския окръжен съд.

На 17 юни състав на Апелативния съд във Варна е потвърдил осъдителната присъда на Юлиян Вълчев, която е поставил Шуменският окръжен съд от 12 февруари 2018 г., като частично я е изменил.

Първата съдебна инстанция призна Юлиян Вълчев за виновен за продължавано престъпление, с което е ощетил "Напоителни системи" ЕАД с общо 49 003 лева.

Окръжният съд в Шумен му наложи наказание 2 години лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок. С присъдата на първата съдебна инстанция управителят бе лишен от право да заема държавна или обществена длъжност за 2 години. С решението си от 17 юни тази година обаче Апелативният съд отмени тази мярка.

Съдебната сага на осъдения ръководител на хидротехническия район Шумен към "Напоителни системи" ЕАД - клон Черно море започна, след като от август до 13 септември 2013 год. в землището на село Михайловски и село Памукчи той наредил на пазача на язовира да изпусне водата, за да улесни нерегламентиран стопански риболов, с което причинил значителни вреди на "Напоителни системи". По това време в язовира е имало близо 500 000 куб. метра вода за 49 003 лева, а в края на посочения период водата била едва 5000 куб. метра.

Решението на Апелативния съд подлежи на касационна проверка.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама