Десислав Чуколов: „Атака” ще гласува за един лев субсидия

18:35, 25 юни 19 / Политика 25 1197 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

''„Атака” ще гласува за един лев субсидия за политическите партии'', това обяви в ефира на bTV Десислав Чуколов – зам.-председател на партията.

По думите му тяхната позиция е ясна още от 2012 г., когато „Атака” са предлагали и 0 лева субсидия.

''От 2005 г. до 2009 г. „Атака" функционираше без партийна субсидия, а вкара в парламента 21 депутати, трима евродепутати и Сидеров беше опонент на Първанов на президентските избори'', припомни Чуколов.

„Атака“ настоява субсидиите за партиите да бъдат силно редуцирани или да отпаднат

Според Чуков трябва да се изясни и въпросът от къде идва финансирането – от фирми, фондации или юридически лица.

''Договорихме с коалиционните партньори нещата да се уточнят в Закона за политическите партии – там да се изяснят нещата'', обясни още Чуколов.

След заседание днес, коалиционният съвет реши, че партийните субсидии трябва да се намалят, но това ще се случи след широка дискусия и консенсус между всички партии. В края на юли отново ще има заседание на съвета на коалицията.

Бойко Борисов: До края на юли ще се реши с колко да се намалят партийните субсидии

''Взехме решение до края на юли да се проведе Коалиционен съвет на „Обединени патриоти“ и ГЕРБ, на който да се направи преглед на изпълненото досега'', каза още зам.-председателят на „Атака“.

''Когато сформирахме коалицията направихме коалиционно споразумение с разписани задачи, които трябва да се свършат по време на този мандат, правителството работи вече две години – ще се съберем и ще обсъдим кое докъде е стигнало, кое трябва да се засили'', допълни Чуколов.

Волен Сидеров: Трябва да започнем дискусия ''за'' или ''против'' абортите в България

„Ние сме български патриоти и като такива трябва да се борим да бъде решен демографският проблем. В България се правят над 25 000 аборта на година, което означава над 70 аборта на ден. След това седим и се оплакваме за демографския проблем”, така Чуколов коментира предложението на лидера на „Атака” да започне дискусия за забраната на абортите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама