Внезапно почина журналист на БНТ

21:30, 25 юни 19 25 1491 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Мира Бозева - водещ в БНТ, сценарист и редактор на телевизионни програми и документални филми в областта на националната и световна култура и науката, почина внезапно.

Тя е един от създателите и дългогодишен редактор на единствения телевизионен форум за литература и книжна култура „Библиотеката". Автор на множество документални филми. Преподавател е в Софийския Университет.

Поклонението ще бъде в неделя, 30 юни, от 13:30 в столичния храм „Преображение Господне", съобщава БНТ.

Заедно с режисьора Камен Костов създава телевизионния портрет на Живка Клинкова - едно от непознатите имена в европейската музикална история, изминала пътя от фолклора до операта и носител на папска грамота.

Мира Бозева е редактор на филма, посветен на 80-тата годишнина на БНР „Олово срещу слово", в който използва огромното богатство на телевизионния архив и илюстрира историята на националното радио.

Мира Бозева е възпитаник на Френската езикова гимназия „Алфонс дьо Ламартин" в София и на Московския държавен университет. Богатата култура и професионални познания предава на своите студенти от СУ „Св. Климеnт Охридски", където преподава „Онлайн журналистика".

Ключови думи
Напишете коментар
Коментари: 1
1 Careybleld 22:52, 30 юни 22

Воспользуйтесь доставкой закиси азота в москве. Быстаря доставка в любой район города.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама