Продават на търг първата кола на Барак Обама

08:20, 26 юни 19 / Любопитно 25 1102 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На търг в щата Кънектикът ще бъде продаден Jeep Grand Cherokee 2000, принадлежал на Барак Обама. Джипът с пробег от над 216 000 километра е първият нов автомобил, който бившият президент на САЩ е успял да си позволи.

Той разказа за колата си през 2010 г., когато разговаря с работници в завода на Крайслер в Детройт. Именно от там е излязъл и джипът, който ще бъде продаден.

"Все още помня, когато отидох в автокъщата. Спомням си и как излязох от нея на моя Grand Cherokee - миризмата на колата и чудната електроника, а преди това дори прозорците в моите коли трябваше да се спускат ръчно", каза тогава Обама.

Няколко години по-късно бившият президент продава колата, а след това жителка на Чикаго я купува от автокъща. Тя съхранила всички документи, че колата е принадлежала на Барак Обама, и когато той е избран за президент през 2010 г., тя я продава на колекционер за 26 437 долара.

Девет години по-късно колата отново ще смени собственика си, заедно с някои вещи, открити в жабката. Сред тях са бележка от шефа на полицията в Илинойс Джон Милър, който иска да се срещне и да обсъди законопроекта за преследване по расова принадлежност, както и бележки на Обама върху касова бележка за обяд, визитки и талони за паркиране.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама