Над 200 служители сменя Заев до началото на юли

08:40, 26 юни 19 / Свят 25 977 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Над 200 души ще обхване обявената "метла" на премиера Зоран Заев, информира МИА, цитирана от БГНЕС. Освен министрите, за чието отстраняване парламентът трябва да реши и да гласува новите предложения на министър-председателя днес, метлата ще включва и заместник-министри, директори на централно ниво, членове на управителни съвети, надзорни съвети, директори на местно ниво...

Това съобщи премиерът Зоран Заев в телевизионно интервю за Сител, в което каза още, че промените в министерските постове в правителството са достатъчни и че те продължават по вертикалата, а процесът се очаква да приключи в началото на юли.

„Голяма част от недоволството беше насочена към висши служители, които бяха наречени местни шерифи. Някои от тях са политически служители от СДСМ, където се извършиха големи промени, като се започне от най-ниското ниво, т.е. председателите на общинските организации, изпълнителният съвет, централният изпълнителен съвет, някои от заместник-председателите са нови. Ясно долових посланието на гражданите, в което лежи недоволството и по всякакъв начин дадох възможност на някои министри, които имат по-голям капацитет и могат да го покажат. Считам, че успешно приключваме този процес. В самия край ще очакваме решения, които ще се осъществят сред ръководителите на централно ниво, в управителния съвет, надзорните съвети, регионалните офиси и местните държавни служби. Комплексно се работи за пълна политическа и социална смяна на повече от 200 души“, каза премиерът.

Зоран Заев назначи пет нови министри, самият той поема финансите

„Влизам в последната фаза лично като политик, който е получил мандат от гражданите, определен от парламента, за да състави правителството при окончателното изпълнение на ангажиментите по програмата. С разрастването на социалното подпомагане смятам, че има доста смели стъпки, които са решаващи, чиято чест и отговорност трябва да поема аз със смели и решителни стъпки за постигане на сериозни последици за увеличаване на средната заплата“, каза премиерът.

Той добави, че ако изпълнението е достатъчно добро, то ще донесе и смели решения относно увеличаването на пенсиите от 1 януари 2020 г., което, както той посочи, със сигурност ще означава гражданите да почувстват ползите от цялостната икономическа политика.

В интервюто той изрази увереност, че през октомври ще получи дата за започване на преговори с ЕС.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама