Спецпрокуратурата иска задържане под стража на седем души за трафик на мигранти

12:00, 26 юни 19 25 1071 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд искане за "задържане под стража" на седемте обвинени за участие в група за международен трафик на мигранти, съобщиха от спецпрокуратурата.

Повдигнаха обвинения на осем души за трaфик на мигранти

Припомняме, че са повдигнати обвинения на осем души за участие в организирана престъпна група с цел превеждане на групи хора от територията на страната ни. В състава на организираната престъпна група влизат двама български граждани, един сириец, един иракчанин и четирима афганистански граждани. Ръководителят на групата е иракският гражданин.

Иван Гешев: Над 17 са задържаните за трафик на мигранти

Членовете на организираната престъпна група превеждали големи групи от 30-40 души, предимно чужди граждани – афганистанци, иракчани и пакистанци, от Турция през територията на България до Сърбия.

Разследват най-голямата престъпна група за трафик на мигранти

Превеждането е извършвано по изключително опасен начин за живота и здравето на мигрантите. Те са превеждани през така наречените „зелени граници“, а именно гъсти, гористи местности. Дейността на престъпната група е започнала от Кабул, Афганистан и се е ръководила от лице, което било роднина на член на организираната престъпна група. Това лице организирало набирането и транспортирането на мигрантите от Афганистан, през Иран до Турция, където те бивали посрещани от друго лице, което организирало ръководството на групата на територията на Турция. Той превеждал групата по канал от Турция към България през река Марица.

На територията на България трафикираните лица били превозвани със специални бусове, като са ги укривали и настанявали в наемани секретни квартири в кварталите „Филиповци“ и  „Орландовци“. Лицата престоявали от един до два дни на територията на страната ни с цел да не будят подозрение и да не се харчат допълнителни средства за тяхната прехрана и нощувка.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама