Facebook излъчи на живо видео с разстрел на полицай в главата

15:10, 26 юни 19 / Свят 25 1069 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Facebook излъчи на живо видео на полицейски служител от американския град Сейнт Луис, в което го прострелват в задната част на главата, след което пада на пода.

Полицейският служител на окръг Сейнт Луис Майк Лангсдорф бил убит в неделя следобед в Сейнт Луис на „Пейдж авеню“. Той е бил служител в полицейското управление на града в продължение на три месеца, а преди 16 години спасява малко момиченце от пожар в дома му.

Facebook: Социалните мрежи трябва да се регулират от правителствата

За убийството е заподозрян 26-годишния чернокож мъж Бонет Кимбрел Микс.

На видеото се вижда как заподозреният се бори с полицая и след това го застрелва на място в тила. Куршумът минава през врата му и излиза от гърдите му. Видеокамерите в магазина, където се развива действието, улавят целия инцидент. По-късно свидетели публикуват видеото на застреляния офицер в YouTube, откъдето попада и във Facebook. Видеоклипът на полицая, кървящ на пода, все още се излъчва в YouTube.

След масовото убийство в Крайстчърч социалните медии обявиха, че ще затегнат контрола върху публикации със съдържание на реч на омраза и агресия. Заради това и последваха безброй коментари на потребители с акцент върху следния въпрос: „Google, YouTube, Facebook обявиха, че забраняват консервативното съдържание на техните платформи, материали със съдържание на реч на омраза и съдържащи агресия, но позволява това?“.

Сейнт Луис е град в централната част на САЩ в щата Мисури с около 348 000 души население. През 2009 г. беше обявен за най-опасния град в САЩ с извършени 2070 убийства, съпътствани от актове на насилие над 100 000 жители.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама